Iceland 6 days | 26–31 july 2024 | Only 10 participants | Prize SEK 35.700

FULLY BOOKED! > Sign up on the waiting list

Jag har länge drömt om att få fotografera fjällräv.
Efter flera års research har jag nu hittat det optimala området!
Du har nu möjlighet att följa med mig till norra Island och fotografera fjällräv.
När jag var där nu i somras (2023) hade jag turen att få fotografera fjällrävar,
många gånger på mycket nära håll under alla mina tre dagar där.


Expedition Island – i Fjällrävens rike

RESANS HÖJDPUNKTER
• Mycket goda möjligheter att få fotografera fjällräv.
• Fotografera sälar på nära håll.
• Fantastiskt landskap med bland annat en gammal ruin.
• ”Den röda stranden”, Rauðasandur.
• Det mäktiga vattenfallet, Dynjandi.
• Valsafari med möjlighet att fotografera knölval, vikval och blåval.

 
DAG 1, (26/7) – ANKOMST OCH KVÄLLSFOTOGRAFERING. På eftermiddagen samlas vi i Isafjordur för att ta båten till naturreservatet där vi checkar in på vårt boende och äter en välkomstmiddag. Efter middagen är det dags för resans första fotosession i det isländska landskapet och med lite tur får vi vårt första möte med fjällrävar.

DAG 2, (27/7) – HELDAG I FJÄLLRÄVENS RIKE. Idag spenderar vi en heldag i fjällrävens rike och vandrar runt i omgivningarna och utforskar med våra kameror. Här finns bland annat en gammal ruin där fjällrävar ofta syns till, det finns också fantastiska vandringsleder för dig som vill utforska omgivningarna lite närmre. Fjällräven finns på många platser på Island men på få ställen är de så lätta att se som här och med lite tur kan vi fotografera dem på nära håll. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är vilda djur och att det inte finns några garantier på att få se dem.
   Som om det inte vore nog att få möjlighet att fotografera områdets fjällrävar så befinner vi också i ett fantastiskt landskap, något som både bidrar till att öka naturupplevelsen och ge oss mängder av fotomöjligheter. Landskapet är dramatiskt nog att inspirera oss till vackra landskapsbilder och det kan också bli ytterligare en intressant ingrediens när vi fotograferar fjällrävar och låter de bli en del av de mäktiga omgivningarna – kanske gåendes längs vattnet med bergen som reser sig på andra sidan sjön.
   Ute i fält får du som vill personlig handledning – skapa intressanta och kreativa bilder. ICM-tekniker m.m.

DAG 3, (28/7) – SÄLAR OCH FJÄLLRÄVAR. Idag fortsätter vi att fotografera fjällrävar och landskap. Förutom fjällrävar finns här också sälar som ofta går att fotografera på nära håll. På seneftermiddagen tar vi båten tillbaka till Isafjordur. Efter att ha checkat in på vårt hotell i Isafjordur och ätit middag finns det tid att på egen hand arbeta med de bilder vi har tagit de senaste dagarna.

DAG 4, (29/7) – VATTENFALL OCH RÖD STRAND. Idag börjar vi med en bilfärd på cirka två timmar som tar oss till Rauðasandur, också känt som den röda stranden. Till skillnad från de flesta andra stränder på Island som har en svart strand, så skiftar färgerna vid Rauðasandur i orange, rött och gult beroende på ljusförhållandena.
   På eftermiddagen är det dags att bege oss vidare till vattenfallet, Dynjandi. När vi kommer fram möts vi av en imponerande syn. Dynjandi består av inte mindre än sju vattenfall och har en imponerande bredd på mellan 30-60 meter. Vi återvänder till hotellet sent på kvällen.

DAG 5, (30/7) – VALSAFARI & RESANS BILD. På morgonen lämnar vi land och ger oss ut på havet där vårt mål är att fotografera val. Havet utanför Island är ett av de mest valrika i världen. Totalt finns det över 23 olika valarter i vattnen runt Island. De vanligaste är knölval, vikval och blåval. Under eftermiddagen finns det tid att äta lunch och upptäcka Isafjordur på egen hand. Vi kommer under eftermiddagen även arbetar med våra bilder från resan för att välja ut de bästa. Vi avrundar nämligen våra dagar med avslutningsmiddag och att jag utser ”Resans bild” som går vidare till finalen i ”Årets bild 2024” och är med och tävlar om fina priser.

DAG 6, (31/7) – HEMFÄRD. Efter frukost beger vi oss mot flygplatsen för vidare transfer mot Sverige på egen hand.


> Book here!