Shetland workshop 2019

Hits: 5261 Skriv ut E-post

 

NEW workshop 2019 !!! > More info  (SOLD OUT – 15 participants)

ENG: "The Shetland Islands are a paradise for both animal, nature and landscape photographers and together with the internationally awarded art and nature photographer Mats Andersson, the trip becomes an unforgettable photo break."

• Max 15 participants.
• 1-5 August 2019
Booking is made with the organizer Zoom Fotoresor.

SWE: "Shetlandsöarna är ett paradis för både djur-, natur- och landskapsfotografer och tillsammans med den internationellt prisade konst- och naturfotografen Mats Andersson blir resan en oförglömlig fotoresa."
• Max 15 deltagare.
• 1-5 augusti 2019
• Bokning görs hos arrangören Zoom Fotoresor.


Dagbok från workshop 2-6 augusti 2018

Dag ett - mängder av Lunnefåglar i det dramatiska landskapet på södra delen av ögruppen. Lite senare på kvällen åkte vi ut och fotade vita stränder och dramatiska klippor i dimma - på vägen ut stannade vi kort och fotograferade 30-talet sälar som låg på stranden.

Dag två började mycket tidigt i det första ljuset med Lunnefåglar på branta klippor. Därefter åkte vi båt ut till en av Europas absolut häftigaste fågelkoloni - över 18.000 havssulor på de branta klipporna ute i havet. Obeskrivlig upplevelse som inga bilder i världen kan illustrera. Måste upplevas!!! Vi såg även tumlare här ute. På vägen in såg vi och fotade delfiner och sälar.

Dag tre fotade vi spetsiga klippor ute i havet på västra sidan av huvudön. Dessa lanskap är magiska med sina klippor och stup.

Dag fyra åkte vi norrut - fotade shetlandponnys samt mycket säregna och dramatiska landskap - och här fick vi nu uppleva en enorm havssulekoloni från ovan. Otroligt häftigt!

Dag fem bar det av söder ut igen - när vi väntade på en av färjorna kom det flera späckhuggare ute i sundet. Stark upplevelse samt en hel del fina bilder. Vi stannade även vid ett antal ruiner.
Många av kvällarna hade vi inspirationsföreläsningar samt bildkritik m.m. Tack alla underbara deltagare tillika nyfunna vänner för att ni gjorde veckan till ett minne för livet!


> EDIT 30 march 2019: Workshop 1-5 august 2019 SOLD OUT!
> EDIT 17 oct 2017: Workshop 2-6 august 2018 SOLD OUT!
> EDIT 5 april 2018: Read about Shetland in Camera Natura 1 2018.