Mats tar naturfotot till Sveriges största kulturprogram i SVT

Hits: 6204 Skriv ut E-post

"Sverige!" är vårt största kulturprogram med över 700.000 tittare varje program. Det sänds lördagar i SVT kanal 1 kl. 19.00.

> Här kan du se programmet. Intervjun med Mats kommer direkt efter inslaget med Eva Dahlgren (ca 22 min in i programmet)

– En dag i februari fick jag ett samtal från SVT. Reportern nämnde att de hade sett mina bilder på nätet och blivit helt tagna. Först trodde jag det var ett skämt - men det visade sig vara på riktigt. De ville göra ett inslag med mig och visa mina bilder och undrade om jag ville medverka. Jag funderade inte många sekunder innan jag tackade ja. Mina naturbilder i Sveriges största kulturprogram - wow. När vi sedan talades vid nästa gång för att bestämma tid för filmning så kunde jag meddela dem den glada nyheten att jag precis fått besked om att jag vunnit NNPC och blivit årets nordiska naturfotograf 2016. Dubbel glädje, säger Mats.

Här nedan några bilder från filmen samt en bild på filmaren som Mats tog i Bottnaryds urskog. Filmningarna gjordes både i Bottnaryd och hemma i Bashult.

Foto (från filmen): Chister Zaar. Reporter/redigerare: Charlotte Lundgren.